Gino Kesteloot

Gino Kesteloot

Op vier jarige leeftijd speelt de kleine Gino met zijn handjes deuntjes en melodietjes op de deksels van vuilnisbakken.  Zijn vader, die muzikant is, hoort dit en voelt dat er muziek en ritme in dit ventje zit.  Hij koopt een drumstel voor de kleine en zo begint de prachtige drumcarrière van Gino.

In 1969 maakt hij zijn televisiedebuut in het toenmalige zeer populaire programma Echo van de BRT, als zijnde de jongste drummer van België.  Vanaf dan gaat hij ook al heel regelmatig mee met het orkest van zijn vader.  Op 15-jarige leeftijd sticht hij dan zelf zijn allereerste groepje, nl. Ace.  Met dit groepje speelt hij geregeld in jeugdhuizen.  Na Ace komt hij terecht bij de toenmalige in de streek vrij bekende groep Airquick.  Ze nemen en single op en kennen succes in de streek.  Nadien volgt dan de groep Bronxx.  Dit is een typische funkgroep die regelmatig al op grote festivals, zoals bv het Cactusfestival in Brugge staat.  Eind jaren 80 is hij verschillende keren te gast in verschillende televisieprogramma’s. Zo ondermeer in de

pré-selecties van het Eurovisiesongfestival met Angie Dylan en eveneens in 3 uur Jessie en ook in het programma Moet Kunnen.   In 1990 richt hij de groep Riche Du Bois op.  Een single volgt en dit wordt een hit op zowel radio als televisie.  Er volgen grote voorprogramma’s van ondermeer Soulsister, Jo Lemaire en de Kreuners.  Tussendoor doet hij ook veel studiowerk voor verschillende groepen en artiesten.  Begin jaren 90 wordt hij drummer bij de bluesgroep Tex. Zeven jaar lang scheren ze hoge toppen zowel in binnen- als buitenland.  Er worden 3 full cds en 1 mini cd opgenomen.  Ze doen voorprogramma’s van onder andere Johnny Winter, John Mayal, BB King, enz..  Ook op grote festivals is Tex heel succesrijk zoals het Rythm’n’ Blues festival van Peer voor een publiek van 10000 mensen en het Schwung festival in Roeselare waar zo onder meer het voorprogramma doen van Golden Earring en Uriah heep..  Na de split van Tex eind jaren 90 blijft hij echter niet bij de pakken zitten.  Hij speelt als free-lance bij artiesten zoals Roland, Boogie Boy, Patrick Verbeke en zelfs af en toe bij Belgische artiesten zoals Wendy Van Wanten en Dana Winner.  Hij wordt dan drummer bij de Noord-Frankrijkse groep Marquy met het beroemde Franse gezicht van Christophe Marquy, vroegere zanger van de populaire groep Stocks.  Toch blijft het idee groeien om een eigen groep op te richten.  Tijdens Grensproms 97 geraakt hij aan de praat met de Meense zanger Marc Vermeersch en zo wordt de groep The MG Band geboren.  M van Marc en G van Gino!!  Christian Delbecq, bassist van Tex komt erbij en samen met nog enkele steengoede Belgische en Franse muzikanten wordt er hard gewerkt aan een ambiance programma, soul, blues, funk en rock en de groep wordt razend populair op festivals enz…  Er worden 3 full CD’s opgenomen, de eerste twee zelfs live!!  De groep begeleid ook artiesten zoals Marijn Devalck en Boogie Boy.  Vanaf 2005 is de groep te boeken samen met de Souldivaz, zijnde Micha Marah, Sandra Kim en Afi.  Het wordt een geweldig spektakel voor oog en oor, pure Soul, funk en Blues en Rock, ambiance en sfeer ten goede!!  Samen nemen ze ook een single op in 2006, een remake van Dancing in the street.

Ondertussen echter is Gino ook gestart met een drumschool. Sinds 1994 worden er drumlessen gegeven bij Music Verschelde.  Vanaf  2001 echter, heeft Gino een eigen drumschool bij hem thuis in zijn studio.  Om en rond 60 leerlingen komen er wekelijks les volgen.  De plaatsen zijn echter beperkt en alzo is er een wachtlijst van leerlingen voor de drumschool. Daarbij speelt hij al jaren met een klein groepje, vooral voor de leute dan, namelijk Gino & Friends.  Dit is een duo of trio die vooral kleine feestjes, recepties, seniorenbals , tuinfeesten, enz… muzikaal opluisteren. Met The MG Band staan vele festivals en andere concerten staan op het programma, met en zonder de Divaz.  Verder zijn er plannen voor nog een CD of DVD  in de toekomst daar de vorige CDs toch telkens een schot in de roos waren.  De nieuwe live-DVd is gepland voor 13 december 2008 en zal opgenomen wordt in Harelbeke in CC Het Spoor!!

Na de opname van de DVD die na enige tijd zo goed als uitverkocht is blijkt de goeie spirit toch verdwenen bij The MG Band en er volgt een split.

In 2009 wordt er een punt gezet achter The MG Band.  Gino gaat echter door en start een heel nieuw project op: De MG Company.  Marc Vermeersch blijft frontman. Tex-gitarist Marc Librecht wordt terug aangetrokken en verder komt als bassist Stefan Boret de groep vervoegen en wat later ook toetsennist Dario Yserbyt.  Female touch wordt verzorgd door Gino’s vrouw, Mieke. De groep kan geboekt worden als 6-koppige band maar regelmatig wordt er ook een blaassectie bijgehaald. Naast de MG Company heeft Gino ook een klein groepje , Gino & Friends”  om op allerlei feestjes, recepties, party’s, seniorenbals, enz…de ambiance verzorgen.  Dit kan zowel als duo of trio of quartet geboekt worden.

Na de geboorte  van de MG Company herleeft wederom Tex, de groep waar Gino en Marc Librecht begin jaren 90 de top van de blueswereld haalden.   Zij spelen, met Stefan Boret als bassist,  terug het oude Tex programma -  de blues liefhebbers herleven!! 


In 2012 loopt hij Frank Deruytter door omstandigheden tegen het lijf en de twee die sinds hun jeugd vrienden zijn, blijken allebei met een idee in het achterhoofd te zitten om ooit samen iets op te starten.  Frank haalt bassist Michel Castillano erbij en R.A.Z staat er!!


Naast Gino & Friends peelt Gino heel veel met zijn soulbrother Marc Vermeersch en dit onder de naam “The MG Brothers”.  Een variant op Gino & Friends.  Gino speelt hier heel spectaculair met een Roland-pas drumstel.  Dit is heel uniek en heel apart, weinig gezien.

Gino & Friends worden nu The MG’s Brothers.


2014 is het jaar dat Gino 20 jaar drumles geeft.  Om dit te vieren is er op 10 mei 2014 de drumdag in de Kreun te Kortrijk.  Alle leerlingen zullen per 2 hun beste beentje voorzetten en een nummer live meedrummen voor publiek.  In maart 2014 is het event al uitverkocht 600 kaarten zijn dan de deur uit.  Superstunt is het optreden van burgemeester Vincent Vanquickenborne, die ook een nummer zal meedrummen zonder ooit eerder op een drumstel te hebben gespeeld, op een paar drumlessen van Gino na.

Verder zijn ook Marijn Devalck, Micha Marah, Marc Lefever (radio 2 ) en oud-drummer Chris De Braekeleer van de partij.  The MG’s Brothers zullen er ook in primeur hun nieuwste single voorstellen van de hand van Frank Deruytter (RAZ).

Ook in primeur “Tex goes coustic”.  Een nieuwe versie van Tex, Gino & Marc Librecht, die een akoestische set zullen brengen!

Deze drumdag is zeker geen examen ofzo voor de leerlingen, het is eerder om de leerlingen te laten proeven van het artiest-zijn. Gino wil zijn leerlingen warm maken om meer te doen met het drummen, zoals bv in een groep gaan spelen, en te voelen wat het is als een publiek vol bewondering kijkt naar wat je uitsteekt op het podium. De leerlingen kunnen even werkelijk beleven wat het is om muzikant te zijn,  wat het is om live op te treden!!


2015 is het jaar van de grote stunt...

In samenwerking met Vincent Van Quickenborne en Stad Kortrijk zal Gino en zijn leerlingen, samen met de leerlingen van drumschool “Drumsonly” uit Lokeren een grote stunt uithalen, en dit tvv Levensloop.  Op 06/09/2015 zullen ze met 150 drummers , samen 1 nummer spelen, Uptown Funk van Bruno Mars op het Schouwburgplein van Kortrijk.  Hiervan wordt er op dat moment ook een videoclip gemaakt.

Met Tex is Gino ondertussen gestopt omdat de Blues niet echt meer een publiek vinden hier in Belgie.  Raz was een mooi maar kort project.  Vanaf nu is het enkele nog The MG’s Brothers die tellen , en dat loopt als een sneltrein......